Program 2020/21

Her er de 12 film som er valgt til sæson 2020/21 men derudover vises også de film som vi pga Corona ikke fik vist i sæson 2019/20, nemlig The Wife og Happy Ending. Så der bliver i alt 14 filmdage i sæson 2020/21.

Klik på billede for at se trailer.     

2. Aretha Frankling - Amasing Grace
USA

Miracle film
1 time 29 min
DOKUMENTAR, MUSIKFILM

I 1972 besluttede den amerikanske soulsangerinde Aretha Franklin at indspille en plade i en kirke i Los Angeles, for at vende tilbage til sine rødder og hylde sine idoler. Hele pladen blev samtidig optaget og blev til en koncertfilm. Den blev aldrig færdiggjort før nu og nu kan man opleve hele Aretha Franklins koncert. En blændende koncertfilm, fuld af stemning og soul. En skøn oplevelse.

3. Blinded by the light
UK

Warner Brothers
1 time 58 min
KOMEDIE, DRAMA

England, 1987. Den indiske unge mand Javed kæmper med de almindelige problemer, som alle teenager bakser med. Kærligheden, familien og bøller. En dag hører han en sang af Bruce Springsteen og pludselig vækkes der noget i den unge mand. Han bliver selvsikker og vil forfølge alle sine drømme. En ægte feel-Good film, fuld af Bruce Springsteens velskrevne sange. Fra instruktøren af ”Bedre end Beckham” er der en varm og kærlig oplevelse i vente.

8. De forbandede år
DANMARK
Scanbox
2 timer 32 min
DRAMA, KRIGSFILM

De tyske tropper invaderer Danmark. Industrigiganten Karl Skov beslutter sig for, at det bedste at gøre er at arbejde godvilligt for tyskerne, hvis man skal beskytte sin familie. Et nødvendigt onde. Hans kone Eva er meget imod hendes mand beslutning. Samtidig begynder en gruppe unge mennesker at danne modstand mod de tyske tropper. Jesper Christensen og Bodil Jørgensen viser endnu engang nye sider af deres talenter. Samtidig viser instruktør Anders Refn et billede af 2.verdenskrig, som ikke mange kender til. En hård, men bestemt seværdig film.  

13. Downton Abbey
UK, USA

UIP
2 timer 02 min.
DRAMA, ROMANCE

Da man får besked om, at selveste Kong George V og Dronning Mary vil aflægge Downton Abby et visit, er familien Crawley og abbediets tjenestestab på den anden ende. Alle ser frem til det royale besøg, ikke mindst køkkenet og tjenerne, som derfor bliver skuffede, da de hører, at kongehuset vil sende sin egen stab. Der må derfor tænkes kreativt for at stille Downton Abby i det mest favorable lys. Den succesfulde tv-serie bliver afsluttet her med bravour. Elsker man tv-serien, så skal man også se filmen.

15. En helt almindelig familie
DANMARK

Nordisk Film
1 time 33 min.
DRAMA, FAMILIE

Pigen Emma synes selv, at hun har en helt almindelig familie og er helt tilfreds. Men en dag smider hendes far den bombe, at han gerne vil være en kvinde. Far og mor bliver skilt og far bliver til kvinden Agnete. Emma må nu finde sig til rette i en ny tilværelse. Hendes storesøster Caroline prøver at støtte hende, men det eneste Emma gerne vil have er hendes far. Filmen er baseret på instruktørens eget liv. En stærk og vedkommende film, der siger noget om den tid, vi lever i. .

31. Judy
UK, USA

Scanbox
1 time 58 min.
BIOGRAFI, DRAMA, ROMANTIK

Den verdensberømte stjerne Judy Garland er taget til London med sin familie i 1968 for at synge til nogle udsolgte koncerter. Men med problemer i bagagen som alkohol og pillemisbrug bliver det en hård rejse for Judy. Renee Zellweger vandt en velfortjent oscar for sit portræt af Judy Garland. Et velstøbt værk.

33. Kollission
DANMARK

Nordisk Film
1 time 52 min.
DRAMA

En rigmandsfamilie bliver udsat for en tragisk hændelse og bliver revet fra hinanden. Hvert medlem af familien begræder tragedien på hver deres måde, men i bund og grund burde man bare tale om tingene. Et stjernehold af stærke skuespillere og en vedkommende historie gør dette til en af årets bedste danske film.

49. Onkel
DANMARK
Øst for Paradis
1 time 50 min.
DRAMA, ROMANTIK

Den unge pige Kris bor sammen med sin onkel i Sønderjylland. De passer et landsted og deres daglige gang kører uden problemer. De har deres egen rutiner og de kan lide det. Men en dag møder Kris fyren Johannes, som giver Kris nogle tanker om at rejse væk fra Onklen og finde sig et nyt liv. Men hvordan skal hun bryde det til hendes onkel. Vinder af mange priser verden over og en af de mest anmelderroste film i 2019.

50. Parasite
SYD KOREA
Camera Film
2 timer 12 min.
KOMEDIE, DRAMA, THRILLER

Familien Kim er en af de mange fattige i Syd Koreas slum. De tjener penge dag for dag og klarer sig igennem de mest banale ting. Da sønnen Woo bliver ansat som lærer hos en rig familie, får han ansat sin familie lidt efter lidt. Det hele ser ud til at blive bedre, men pludselig sker der nogle overraskelser, som ingen forventede. Vinder af 4 oscars, blandt andet bedste film og vinder af de gyldne palmer i Cannes. En helt unik film, som skal opleves.

52. Rocketman
UK, USA, CANADA
UIP
2 timer 01 min.
DRAMA, MUSIKFILM, MUSICAL

Historien om popstjernen Elton John, der voksede op som den fattige dreng Reginald Dwight med nogle fraværende forældre og en elskende bedstemor. Reginald bliver venner med sangskriveren Bernie Taupin og sammen indleder de en succesfuld rejse op af rangstigen og hitlisten. En musikalsk rejse, fuld af kærlighed og sorger. Filmen er ikke decideret en en til en biografi, men en fantasi over Elton Johns liv og Elton selv elsker den.

53. Ser du månen, Daniel?
DANMARK, NORGE, SVERIGE
Nordisk Film
2 timer 19 min.
DRAMA

Baseret på den sande historie om fotograf Daniel Rye, der blev taget som gidsel af ISIS I Syrien. Vi følger Daniels kamp for at overleve, samtidig med at familien derhjemme skal samle penge sammen for at betale Daniel. Det bliver en kamp mod tiden og med livet på spil. Vinder af både Robert og Bodil priser og med et stjernehold, der alle spiller fantastisk er dette en dansk film i særklasse.

56. The Cave
DENMARK, TYSKLAND, FRANKRIG, UK, USA, QATAR
Camera Film
1 time 35 min.
DOKUMENTAR, KRIG

Under den syriske storby Al Ghouta slanger sig en labyrint af gangsystemer kaldet ”The Cave”. Her er oprettet et underjordisk hospital, og her fragtes de civile ofre fra de russiske bombardementer af byen ned for at blive behandlet af den unge, kvindelige læge Amani Ballour og hendes stab af frivillige sygeplejersker, læger og kirurger, som kæmper for deres medmenneskers liv trods håbløsheden. Nomineret til en oscar og en af de bedste anmeldte film i 2020. En film, der giver en mavepust, men skal ses.