Program 2021/22

Program 2021-22.pdf
Program til køleskab 2021_22.pdf

Nedenstående film vises i sæson 2021/22. 

Klik på billede for at se trailer.     

2. Druk
Instr: Thomas Vinterberg
Danmark

Nordisk Film
1 time 57 min
KOMEDIE, DRAMA

Gymnasielæreren Martin er i midtlivskrise. Men en aften lufter en af hans venner ideen om at udføre et eksperiment omkring en teori, der siger, at alle mennesker er født med en halv promille for lidt. De fire venner starter deres eksperiment og alt starter rigtig godt, men alting har en pris. ”Druk” er Thomas Vinterberg i topform og hans mest personlige film til dato. Mads Mikkelsen leverer en af hans allerbedste præstation. Filmen har vundet mange priser allerede og er favorit til oscaren for bedste udenlandske film.

3. Erna i krig
Instr:
Henrik Ruben Genz
DANMARK
Scanbox
1 time 40 min
DRAMA, KRIGSFILM

Vi befinder os i Sønderjylland under 1.verdenskrig. Kvinden Erna lever sammen med hendes subnormalle søn. Da sønnen Kalle erhverves til hæren, følger Erna efter og forklæder sig som en mand. Men hvor lang tid kan hun holde sig skjult i den mandlige forklædning. Trine Dyrholms første rolle siden ”Dronningen” og hun leverer igen varen. Samtidig er tidsbilledet præcis. Henrik Ruben Genz og forfatter Erling Jepsen kan noget sammen.

4. Falling
Instr: Viggo Mortensen
USA

Nordisk Film
1 time 52 min.
DRAMA

Den ældre mand Willis er i starten af Demensstadiet og det bliver værre og værre. Han vælger at flytte ind hos sin søn John. Men konflikterne ligger lige under overfladen. Willis er homofob og John bor sammen med sin mand. De to mænd må komme ind til hinandens hjerter og se både fortiden og nutiden i øjnene. Viggo Mortensen, som har en dansk mor og som vi blandt kender fra ”Ringenes Herre” har instrueret sin første film og har gjort det med bravour. En stærk film om demens og familieforhold. Lance Henriksen har oscarbuzz som faderen. Det er hårdt at have en familie, men man må kunne finde et punkt, hvor alt går op i en højere enhed.

5. Forført
Instr: Safy Nebbou
Frankrig

Camera Film
1 time 41 min.
DRAMA

Den 50-årige kvinde Claire har en ung elsker ved navn Ludo. Hun vil gerne være mere seriøs med ham, men hun mistænker ham for at være utro. Så hun opretter en falsk profil på Facebook for at teste ham. Men igennem profilen kommer hun i kontakt med Ludos bedste ven Alex, som hun stille og roligt forelsker sig i. Juliette Binoche er en af Frankrigs helt store franske skuespillerinde og hun leverer en af de bedste præstationer i ”Forført”. Filmen blev nomineret til de gyldne palmer i Cannes.

7. Lille Sommerfugl
Instr: Søren Kragh Jacobsen
DANMARK

Nordisk Film
1 time 44 min.
DRAMA

Grisefarmeren Ernst og hans kone Louise skal fejre deres guldbryllup med hele deres familie og venner. Hele gården er blevet pyntet op til den hele store fest. Men allerede i starten af festen, kommer der hemmeligheder på bordet omkring deres ægteskab og aftenen skaber splid mellem hele familien. Men det hele ender godt til sidst. Jesper Christensen og Karen Lise Mynster er fremragende i hovedrollerne og filmen er et varmt familiedrama, uden at forfalde til sentimalitet. Man kan nok kende meget fra sin egen familie.

8. Little woman
Instr: Greta Gerwig
USA

SF-Film
2 timer 15 min.
DRAMA

Filmatisering af den skønne historie om de fire søskende Jo, Meg, Amy og Beth og deres kærligheds og familieliv. Jo er rebellen, der mener, at der er mere end bare at gifte sig og være den søde husmor for sin arbejdsomme mand. Men samfundet er bundet på regler, så pigerne må stå sammen for at vise, hvad de kan. En dejlig film, man bliver i rigtig godt humør af og giver samtidig noget til tårekanalerne. Oscarvinder for bedste kostumer og blev nomineret til bedste film.

9. Livets bedste år
Instr: Claude Lelouch
Frankrig
Filmbazar
1 time 30 min.
DRAMA

Jean-Louis er kommet i sit livs efterår. Han har haft et godt liv, men han har stadig mindelser om en bestemt kvinde, han mødte som ung og havde en romance med. Anne, som hun hed, har han aldrig opsøgt igen. Men efter hans kones død, beslutter Jean Louis for at finde Anne igen og måske opspirer en hel ny romance. Filmen er en fortsættelse af filmen ”Manden og Kvinden” fra 1966 med de to samme hovedroller og lavet af den samme instruktør. Et ægte fransk drama, der sætter de stille øjeblikke højest og elsker hverdagens poesi.

10. Madklubben
Instr: Barbara Topsøe Rothenborg
Danmark
SF-Film
1 time 38 min.
KOMEDIE

Bering, Marie og Vanja har været veninder siden de har været teenagere. De har godt nok ikke set hinanden så meget de sidste par år, men har altid holdt sammen. Da Marie bliver forladt af sin mand, beslutter de to veninder at tage hende med til Italien og få et lækkert madkursus, for at få hende væk fra det kedelige liv i Danmark. Turen vil ændre alle tre kvinders liv. Kirsten Olesen, Kirsten Lehfeldt og Stina Ekblad leverer alle tre gode præstationer og bliver bakket op af gode Troels Lyby og Mia Lyhne. Samtidig er der skønne billeder af Italien og man kan ikke undgå at blive lækkersulten. En dejlig varm dansk film.

13. Retfærdighedens ryttere
Instr: Anders Thomas Jensen
Danmark
Nordisk Film
1 time 56 min.
ACTIONKOMEDIE

Markus er soldat. Da han får at vide, at hans kone er omkommet i en togulykke og hans datter ligger på hospitalet, flyver han hjem. Igennem et par teknik nørder, Otto, Lennart og Emmenthaler, finder Markus ud af at det måske ikke var en ulykke. Han sætter sig derfor for at tage hævn over dem, der har dræbt hans kone. Det viser sig at være den danske rockergruppe Riders of Justice. Anders Thomas Jensen har et helt specielt univers, som både er sjovt, sort, rørende, sørgeligt og faktisk også meget religiøst. Hans nyeste udspil her er en original film, man ikke må snyde sig selv for og Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas og Lars Brygmann leverer alle sammen spil i topform.

16. Sangklubben
Instr: Peter Cattaneo
England
Scanbox
1 timer 52 min.
DRAMA/KOMEDIE

Vi er på en militærbase i England, hvor soldater gør sig klar til at tage af sted til krigen i Afghanistan. Deres koner og kærester skal blive på basen og håbe på, at alt går godt. De to kvinder Kate og Lisa går sammen for at danne en klub for de efterladte kvinder, for at skabe noget sammenhold. Der bliver forslået, at pigerne skal synge sammen og det sparker en rejse i gang for dem alle sammen. En ægte britisk feelgood film, der giver et smil på læben og en tåre i tårekanalerne. En film, man ikke kan undgå at blive påvirket af

23. Undtagelsen
Instr: Jesper W. Nielsen
Danmark
SF-Film
1 timer 55 min.
THRILLER

Vi befinder os på et kontor i København. Den unge journalist Iben og hendes bedste veninder Malene modtager en dag nogle mystiske trusselsmails. Paranoiaen begynder at sprede sig på kontoret, for hvem har sendt disse mails. Er det den indelukkede Anne-Lise eller sekretæren Camilla eller måske en helt tredje. Der spreder sig mobning på kontoret. ”Undtagelsen” er baseret på succesromanen af Christian Jungersen. Hvis man elsker en god thriller, der twister om sig selv hele tiden, vil man elske ”Undtagelsen”. Man ved aldrig, hvor man har den og det skal tages som et kompliment.

25. Vores Mand i Amerika
Instr: Christian Rosendahl
Danmark
SF-Film
1 timer 55 min.
DRAMA

Da Danmark besættes af Tyskland 9. april 1940 vælger den danske ambassadør i Washington - Henrik Kauffmann - at gå sine egne veje og nægte at følge ordrer fra det besatte København. Et gamble, der viser sig at være meget nyttigt og dermed knytter Danmark tæt til supermagten in spe, USA. Ambassadøren fortsætte også efter krigen som ambassadør og med et fortsat turbulent privatliv. Ulrich Thomsen leverer en stor præstation som den danske ambassadør. Filmen er et meget præcist tidsbillede. Instruktør Rosendahl har gået meget op i detaljerne og det har båret frugt. En flot, historisk film.

25. Wild Rose
Instr: Tom Harper
England
Scanbox
1 timer 41 min.
DRAMA

Rose-Lynn er netop blevet løsladt fra fængslet. Hun drømmer om at blive stor countrymusiker i Nashville. Men for hende er hendes drøm blevet bremset af at hun har to små børn derhjemme og hendes mor ikke tror på hende. Men Rose-Lynn vil gøre alt for at opnå hendes drøm. En britisk feel good film, fuld af skøn country musik og masser af rørende øjeblikke.