Program 2020/21

Her er filmlisten - ialt 62 film - prøv at se alle igennem og derefter vælg ved stemmelisten i Kulturium - som ligger fremme fra den 12. marts kl. 10 til den 26. marts kl. 19

Klik på billede for at se trailer.     

1. 1917
UK
Nordisk film
1 time 58 min
DRAMA, KRIGSFILM

De to soldater Blake og Schofield bliver sat til at skal bringe en besked til et kompagni af soldater om at afblæse et angreb ellers vil 1600 mænd miste deres liv. Det bliver en kamp mod tiden for at nå frem. På rejsen møder de to soldater både umulige udfordringer og folk, der har brug for hjælp. Vinder af 3 oscars, blandt andet for bedste fotografering. En velfortjent oscar, da filmen fremstår som om den er filmet i et langt skud. En stærk og rørende oplevelse, som er fantastisk at opleve på det store lærred.

2. Aretha Frankling - Amasing Grace
USA

Miracle film
1 time 29 min
DOKUMENTAR, MUSIKFILM

I 1972 besluttede den amerikanske soulsangerinde Aretha Franklin at indspille en plade i en kirke i Los Angeles, for at vende tilbage til sine rødder og hylde sine idoler. Hele pladen blev samtidig optaget og blev til en koncertfilm. Den blev aldrig færdiggjort før nu og nu kan man opleve hele Aretha Franklins koncert. En blændende koncertfilm, fuld af stemning og soul. En skøn oplevelse.

3. Blinded by the light
UK

Warner Brothers
1 time 58 min
KOMEDIE, DRAMA

England, 1987. Den indiske unge mand Javed kæmper med de almindelige problemer, som alle teenager bakser med. Kærligheden, familien og bøller. En dag hører han en sang af Bruce Springsteen og pludselig vækkes der noget i den unge mand. Han bliver selvsikker og vil forfølge alle sine drømme. En ægte feel-Good film, fuld af Bruce Springsteens velskrevne sange. Fra instruktøren af ”Bedre end Beckham” er der en varm og kærlig oplevelse i vente.

4. Bombshell - Opgørets time
US, Canada
Nordisk film
1 time 49 min
DRAMA

Vi befinder os på tv-stationen Fox News i 2016. Studieværten Gretchen Carlson bliver fyret og beskylder sin chef, Roger Ailes for seksuelle overgreb. Carlsons anklage bliver starten på en lavine af anklager mod den hårde boss. En anden studievært, Megyn Kelly, har selv oplært en episode, men har problemer med at stå frem. Den nyansatte Kayla har netop oplevet overgrebet på egen krop, men hvor meget vil man ikke gøre for jobbet. Men lavinen er kun lige begyndt. Historien er var starten på hele Metoo bølgen. Vinder af 1 oscar for bedste make-up.

5. Camper 303
TYSKLAND
Øst for Paradis
2 timer
KOMEDIE, DRAMA, ROMANTIK

Jule og Jan studerer begge to på universitet. Men en dag vælger de at tage på en Road trip i en Autocamper. Det bliver en dannelsesrejse for dem begge to, da de begge har to vidt forskellige grunde for at tage på rejsen. Samtidig vokser venskabet måske fra bare venner til kærlighed. En smuk og rørende historie, fuld af smukke billeder og to fremragende hovedroller. Nomineret til guldbjørnen i Berlin.

6. Claire Darling
FRANKRIG
41 Shadows
1 time 34 min
DRAMA

Den ældre dame Claire Darling vågner op en dag i sit livs efterår og har besluttet sig for at dette skal være hendes sidste dag her på moder jord. Hun begynder at pakke alle hendes ting sammen og åbner et loppemarked ude foran hendes hus. Men i løbet af dagen oplever hun små ting, som måske giver hende mere kærlighed til livet. Den franske store skuespillerinde Catherine Deneuve kan stadigvæk og leverer endnu engang en stærk og rørende præstation. Baseret på en bog af Lynda Rutledge.

7. Dark Waters
USA
Nordisk film
2 timer 06 min
DRAMA, UHYGGE, MYSTERIE

Advokaten Rob Bilott er rigtig god til sit job som forsvarsadvokat for kemikaliefabrikker. Da en bonde, som er ven af hans familie, kontakter ham en dag bliver Rob viklet ind i en sag, hvor bondens køer er blevet slået ihjel af forgiftet vand og den nærmeste bys drikkevand er blevet forurenet.  Robs samvittighed kommer på en hård prøve og han må tage sit job op til overvejelse. Har han forsvaret de forkerte hele sit liv? Baseret på en sand historie og fortalt som en thriller i stil med ”Alle præsidentens Mænd” er dette en drønspændende og relevant film.

8. De forbandede år
DANMARK
Scanbox
2 timer 32 min
DRAMA, KRIGSFILM

De tyske tropper invaderer Danmark. Industrigiganten Karl Skov beslutter sig for, at det bedste at gøre er at arbejde godvilligt for tyskerne, hvis man skal beskytte sin familie. Et nødvendigt onde. Hans kone Eva er meget imod hendes mand beslutning. Samtidig begynder en gruppe unge mennesker at danne modstand mod de tyske tropper. Jesper Christensen og Bodil Jørgensen viser endnu engang nye sider af deres talenter. Samtidig viser instruktør Anders Refn et billede af 2.verdenskrig, som ikke mange kender til. En hård, men bestemt seværdig film.  

9. De frivillige
DANMARK
SF Studios
1 time 33 min.
KOMEDIE, DRAMA

Finansmanden Markus Føns kommer i fængsel og skal afsone en straf for skattesvig. Allerede de første timer bliver han udsat for terror og vil i isolation. Der møder han en gruppe andre fanger, deriblandt Niels. Niels er leder af fængslets kor. Markus holder sig meget for sig selv, men bliver senere en del af koret. Men der opstår stærke konflikter mellem Markus og Niels. Det hele eskalerer i et uforudsigeligt klimaks. Baseret på teaterstykket af samme navn af Lars Husum. En dansk film, som vi ikke ser så tit og med rigtig stærke skuespillere i alle roller.

10. De særlige

FRANKRIG
Scanbox
1 time 54 min.
KOMEDIE, DRAMA 

Bruno og Malik er et noget umage makkerpar: Bruno er en midaldrende, jødisk ungkarl, og Malik er muslimsk familiemand, men netop deres forskellige livsførelse og forudsætninger gør deres venskab og partnerskab ekstraordinært og får dem hver især til bryde vanetænkningen i deres fælles projekt, nemlig at tage sig af og skabe bedre rammer for de autistiske børn og unge, som samfundet har glemt. En fransk feel-Good film fra skaberne af hittet ”De urørlige” fra 2012. Igen har de skabt en smuk og sjov film, men ikke uden alvor.

11. Den gyldne handske
TYSKLAND, FRANKRIG
Another World Entertainment
1 time 55 min.
KRIMI, DRAMA, UHYGGE, THILLER

Vi befinder os I en tysk by I starten af 1970erne. Fritz Honka arbejder som sikkerhedsvagt og spenderer hver aften på værtshuset Den gyldne handske. Her møder han mange skæbner, der både er morsomme og sørgelige. Han får flere kvinder med hjem, især ældre kvinder. Men hvis de ikke vil gøre, som han siger, må de lade livet. Fritz Honka kan nemlig ikke styre sig indimellem. Baseret på den sande historie om en af Tysklands mest berygtede seriemorder. Ikke nogen rar film og ret barsk., men den giver et indblik i en kultur i Tyskland i 1970erne, hvor befolkningen kæmpede med dæmonerne fra dens fortid. Den er ikke for alle, men der skal lyde en stor anbefaling herfra.

12. Den største lille gård
USA

Angels film
1 time 31 min.
DOKUMENTATION

For otte år siden søsatte ægteparret John og Molly Chester et idealistisk og optimistisk projekt, nemlig at omdanne et 200 hektar stort stykke gold, californisk ørken til en frodig plantage. De har besluttet at holde sig helt fra pesticider og andre sprøjtemidler og forlade sig helt på biodiversitetens balance og naturens lune, hvilket i årenes løb har ført til både velsignelser og udfordringer. En vedkommende dokumentar om bæredygtighed og at finde sig selv i et nyt liv.

13. Downton Abbey
UK, USA

UIP
2 timer 02 min.
DRAMA, ROMANCE

Da man får besked om, at selveste Kong George V og Dronning Mary vil aflægge Downton Abby et visit, er familien Crawley og abbediets tjenestestab på den anden ende. Alle ser frem til det royale besøg, ikke mindst køkkenet og tjenerne, som derfor bliver skuffede, da de hører, at kongehuset vil sende sin egen stab. Der må derfor tænkes kreativt for at stille Downton Abby i det mest favorable lys. Den succesfulde tv-serie bliver afsluttet her med bravour. Elsker man tv-serien, så skal man også se filmen.

14. Edie
UK

Another World Entertainment
1 time 42 min.
DRAMA

Den 83-årige kvinde Edie synes ikke, at hun har oplevet noget stort i sit liv. Hun beslutter sig for at ville bestige bjerget Suilvan i Scotland. Hun hyrer guiden Jonny til at følge hende derop. Det bliver en livsbekræftende rejse for Edie. Samtidig udvikler der sig et helt særligt venskab mellem hende og den unge guide. En smuk og rørende historie om en kvinde i sit livs efterår, hvor det hele handler om at intet er for sent i livet.

15. En helt almindelig familie
DANMARK

Nordisk Film
1 time 33 min.
DRAMA, FAMILIE

Pigen Emma synes selv, at hun har en helt almindelig familie og er helt tilfreds. Men en dag smider hendes far den bombe, at han gerne vil være en kvinde. Far og mor bliver skilt og far bliver til kvinden Agnete. Emma må nu finde sig til rette i en ny tilværelse. Hendes storesøster Caroline prøver at støtte hende, men det eneste Emma gerne vil have er hendes far. Filmen er baseret på instruktørens eget liv. En stærk og vedkommende film, der siger noget om den tid, vi lever i.

16. En hvid, hvid dag
ISLAND, DANMARK, SVERIG
E
Øst for Paradis
1 time 49 min.
DRAMA   

Den midaldrende politikommissær Ingimundur har holdt pause fra arbejdet, siden hans kone omkom pludseligt for to ĺr siden, og hans tilværelse består nu af psykologsamtaler og kvalitetstid med hans datter og barnebarnet Salka. Sagen om hans kones død plager ham stadig, og da han begynder at fatte mistanke om, at hun forinden havde en affyre med en lokal mand, tager en besættelse form i hans sind. Fra instruktøren af ”Vinterbrødre”, som både vandt Robet og Bodil kommer her endnu en stærk og medrivende film, der er helt unik i sin stil.

17. En spions bekendelser
UK
Scanbox
1 time 50 min.
BIOGRAFI, DRAMA, HISTORIE, ROMANTIK

Den uanseelige, ældre dame Joan Stanley bliver en dag afhentet af den britiske efterretningstjeneste, som begynder at udfritte hende om hendes fortid. For Joan blev som ung fysikstuderende ved Cambridge University nemlig en af historiens mest betydningsfulde spioner i årene før, under og efter Anden Verdenskrig, hvor hun blev kommunistsympatisør efter at have forelsket sig i en russisk sabotør. Judi Dench leverer endnu engang en medrivende præstation i et koldt krigsdrama.

18. Fat Front
DANMARK, NORGE, SVERIGE

Level K
1 time 28 min.
DOKUMENTATION

Gennem hele deres liv har de tykke kvinders velvære været sat på pause. De undlod at købe det flotte tøj, de holdt sig fra dansefesterne, og de fik aldrig en kæreste, fordi de ventede på, at de en dag ville tabe sig. Den dag kom bare aldrig, men i mellemtiden opstod en modbevægelse, en revolution mod de traditionelle skønhedsidealer, hvor de tykke er stolte af og glade for deres store kroppe. En dokumentarfilm om at selv om man er anderledes på det ydre, så er det indre, der tæller.

19. Fisherman´s friends
UK

Scanbox
1 time 52 min.
KOMEDIE, DRAMA, MUSIK

Pladeproduceren Jim har brug for et hit. Han er tæt på at miste sit job og han er ved at ramme bunden. Men en dag møder han en gruppe fiskere, som viser sig, at have nogle skønne stemmer. Han siger til dem, at han kan skaffe dem en pladekontrakt. Først tror de ikke på Jim, men lidt efter lidt begynder det hele at tage form. En ægte britisk feel Good film med masser af skøn musik og så er den tilmed baseret på en sand historie.

20. Flugten fra Østtyskland
TYSKLAND

Another World Entertainment
2 timer 05 min.
DRAMA, HISTORIE, UHYGGE 

Familien Strelsyk forsøger at flygte fra Østtyskland i en ballon, som skal transportere dem over muren. Desværre mislykkedes flugten og familien må tage tilbage til deres hjem. De må forsøge igen snart, da Stasi har fundet ballonen og vil finde frem til dem på et tidspunkt. Der er ingen tid at spilde. En superspændende og intens thriller, der blander det vedkommende drama og den politiske thriller. Begge parter fungerer upåklageligt.

21. Gud være lovet
FRANKRIG, BELGIEN

Camera Film
2 timer 17 min.
KRIMI, DRAMA

Tre venner, der er alle er blevet en del af den katolske kirke i Frankrig krydser hinandens veje i nutidens Frankrig. En følsom sag om misbrug mellem et barn og en præst bringer de tre venner sammen og venskabet bliver sat på en hård prøve. Den franske instruktør Francois Ozon, som blandt andet har instrueret ”8 kvinder” og ”Selv i de bedste hjem” takler et meget følsomt tema, som er meget oppe i tiden.

22. Gøg og Gokke
UK, CANADA, USA

UIP
1 time 38 min.
BIOGRAFI, DRAMA, KOMEDIE, HISTORIE

De verdensberømte komikere Stan Laurel og Oliver Hardy, også kendt som Gøg og Gokke er på deres livs sidste turne i England. Deres venskab har varet i mange år, men i løbet af turneen bliver deres venskab sat på en hård prøve. Hemmeligheder kommer frem og tabte drømme kommer til overfladen. En skøn og hjertevarm fortælling om to af verdens største komikere.

23. Honey Boy
USA

Sony Pictures
1 time 34 min.
DRAMA

Den unge mand Otis er ved at blive en verdensberømt skuespiller, men han har et alkoholproblem og er lidt af en rod. Han vil prøve at få styr på sit liv. Vi ser tilbage på hans barndom, hvor han som dreng blev tvunget at være skuespiller og skulle forsørge ham og hans far, som er alkoholiker og voldelig. Dæmonerne må bekæmpes. En stærk og rørende historie om skuespilleren Shia Lebeuefs barndom.

24. Honingland
Republic of Macedonia
Miracle Film
1 time 30 min.
DOKUMENTAR, DRAMA

På de makedonske sletter vandrer kvinden Hatidze mellem bistader og indsamler honning uden beskyttelse. Hun tager nok honning til at kunne leve af videresalget i byen Skopje og efterlader nok til, at bierne hurtigt kan genopbygge en ny beholdning. Hendes tilværelse forstyrres dog, da en normadefamilie med 150 stykker kvæg flytter ind ved siden af hende og også forsøger at tjene penge på biavl. Nomineret til oscars, blandt for bedste dokumentarfilm og bedste udenlandske film. En unik dokumentarfilm.

25. I Krig
FRANKRIG

Øst for Paradis
1 time 53 min.
DRAMA

For to år siden indgik fabrikken Perrin Industries' managere en aftale med de 1100 ansatte, at de ville beholde deres job minimum fem år frem mod en lønnedskæring, så fabrikken kunne bestå. Nu har man alligevel valgt at lukke fabrikken ned, og som samtlige fabriksarbejdere står til afskedigelse, gør de, med repræsentanten Laurent Amédéo i spidsen, sig klar til at kæmpe med næb og klør. Nomineret til de gyldne palmer i Cannes og med altid seværdig Vincent Lindon i Hovedrollen.

26. I morgen danser vi
SVERIGE, GEORGIEN, FRANKRIG

Reel Pictures
1 time 53 min.
DRAMA, ROMANTIK

Den unge fyr Merab er en af de mest lovende talenter på det lokale balletakademi. Men en dag starter den nylige tilflytter Irakli på skolen og bliver hurtigt en rival til Merab. I starten vil Merab bare gerne af med ham, men lige så stille vækkes der en mystisk lyst i kroppen på ham. Måske er kærligheden på spil. En smuk og rørende film fra et lidt ukendt filmland, Georgien.

27. I trygge hænder
FRANKRIG, BELGIEN
Another World Entertainment
1 time 50 min.
DRAMA

Den ufrivilligt barnløse kvinde Alice har kæmpet i ti år for at blive mor, og hendes lykke lader til at være gjort, da hun en dag får sat i udsigt af de sociale myndigheder, at hun kan blive adoptivmor til den nyfødte dreng, Theo. Det viser sig dog, at Theos biologiske mor, som har to måneder efter fødslen til at ombestemme sig, måske fortryder sin beslutning, og alles fremtid er hermed på spil. En kærlig fransk film om kærligheden mellem mor og barn.

28. Jagtsæson
DANMARK

Nordisk Film
1 time 32 min.
KOMEDIE

Eva er blevet skilt fra sin mand og ser sin søn on and off. Hun har problemer med at komme sig over skilsmissen. Til gengæld har hendes bedste veninde, Malene livet fuld af kærlighed. Hun har mand og barn, men drømmer om en ung fyr, hun netop har mødt. Malene er begyndt at se Evas eksmands nye kone, Bella som veninde og Bella inviterer begge damer med på Wellness Ophold, så Malene kan få kneppet den unge mand ud af hovedet. Den kvindelige pendant til Klassefesten. Fuld af grov, men virkelig sjov humor og med tre gode skuespillere i hovedrollerne.

29. Jojo Rabbit
NEW ZEALAND, CZECH REPUBLIK, USA
20th Century
1 time 48 min.
KOMEDIE, DRAMA, KRIG

Drengen Jojo lever sammen med sin mor i Tyskland under 2.verdenskrig. Jojo vil gerne være den bedste nazist og glæder sig til at blive voksen. Han har en fantasi ven, som er Adolf Hitler. Men en dag finder Jojo ud af, at hans mor skjuler en Jødisk pige i deres hus. Jojo får nu et helt nyt syn på den jødiske befolkning og etablerer et venskab med den jødiske pige, Eva. Men Hitler mobber Jojo og SS er på jagt efter Eva, så gode råd er dyre. Vinder af oscaren for bedste adapterede manuskript. En alvorlig historie, der behandles med charme og humor.

30. Joker
USA, CANADA

Warner Bros
2 timer 02 min.
KRIMI, DRAMA, UHYGGE

Arthur Fleck lever sammen med sin mor og drømmer om at blive standup komiker og bliver berømt. Men hans psyke er en hindring for ham. Hans hjerne er syg. Efter en skæbnesvangre begivenhed ruller en lavine, hvor Arthurs liv bliver helt anderledes. En mørk skikkelse er på vej ud, som mange nok kender som Batmans ærkefjende, Joker. Vinder af to oscars for bedste mandlige hovedrolle til Joaquin Phoenix og bedste musik. En mørk og dyster historie, men fortalt eminent og medrivende.

31. Judy
UK, USA

Scanbox
1 time 58 min.
BIOGRAFI, DRAMA, ROMANTIK

Den verdensberømte stjerne Judy Garland er taget til London med sin familie i 1968 for at synge til nogle udsolgte koncerter. Men med problemer i bagagen som alkohol og pillemisbrug bliver det en hård rejse for Judy. Renee Zellweger vandt en velfortjent oscar for sit portræt af Judy Garland. Et velstøbt værk.

32. Knives out - var det mord ?
USA

Nordisk Film
2 timer 10 min.
KOMEDIE, KRIMI, DRAMA, MYSTERIE, UHYGGE

Den berømte krimiforfatter Harlan Thrombey bliver fundet død I sit hjem med halsen skåret over. Den kendte detektiv Benoit Blanc bliver hyret til at undersøge sagen og lidt efter lidt begynder sagen sig at tage drejninger, der gør, at forfatteren måske blev myrdet. Alle i familien er mistænkte. En klassisk Agathae Christie historie vendt på hovedet. Man får hvad man forventer med en twist. Samtidig er der masser af gode skuespillere på rollelisten. Forskammende god underholdning.

33. Kollission
DANMARK

Nordisk Film
1 time 52 min.
DRAMA

En rigmandsfamilie bliver udsat for en tragisk hændelse og bliver revet fra hinanden. Hvert medlem af familien begræder tragedien på hver deres måde, men i bund og grund burde man bare tale om tingene. Et stjernehold af stærke skuespillere og en vedkommende historie gør dette til en af årets bedste danske film.

34. Krudttønden
DANMARK

SF Film
1 time 46 min.
DRAMA

Den sande historie om terrorangrebet på Krudttønden og ved Synagogen i Krystalgade. VI følger 4 forskellige mænd. Filmmanden Finn Nørregaard, som blev dræbt ved angrebet, politimanden Rico, som slog gerningsmanden ihjel, vagten Dan Uzan, der blev skudt ved Synagogen og Omar, der var gerningsmanden. De fire mænds liv blive rodet ind i hinanden. En hård, men vigtig film at se og med brandgode skuespillere i alle roller.

35. Kød og Blod
DANMARK

Scanbox
1 time 30 min.
KRIMI, UHYGGE

Pigen Ida mister sin mor i et tragisk trafikuheld. Hun flytter ind hos sin tante, Bodil og hendes sønner. I starten virker alt normalt og huset er fuld af kærlighed. Men lidt efter lidt opdager Ida, at Bodil er overhovedet i et forbrydersyndikat. Men Ida er allerede blevet en del af familien og skal nu indsnævres i Bodils forretning. En flot debutfilm fra et ungt talent med stærke skuespillere i alle roller.

36. la Belle Epoque
FRANKRIG, BELGIEN

Filmbazar
1 time 55 min.
KOMEDIE, DRAMA, ROMANTIK

Victor er i en krise. Han har mistet sin kone og ved ikke hvor hans liv skal gå hen. En dag møder han kvinde Margot på en cafe og de begynder at snakke. Et venskab udvikler sig. men Margot går rundt med en stor hemmelighed. Fransk film, når det er bedst. Både humor og drama på en og samme gang.

37. Last Christmas
UK, USA
UIP
1 time 43 min.
KOMEDIE, DRAMA, ROMANTIK 

Kata arbejder som Alf i en julebutik, der kører året rundt. Hun er forfulgt af uheld. Men en dag møder hun fyren Tom og måske kan Katas liv tage en drejning til det positiv. Før hadede hun julen, men Tom lærer hende kærligheden ved den søde tid. En dejlig julefilm, fuld af lune og varme og så er danske Peter Mygind med i en lille rolle.

38. Late Night
USA
Scanbox
1 time 42 min.
KOMEDIE, DRAMA

Den ældre studievært Katherine er bange for at hun snart mister sit show og sit job. Der er ikke nok seere til. En dag bliver den unge Molly ansat på tv-stationen og begynder at skrive for Katherines show. Hendes ungdommelige indgang til manuskriptet gør, at Katherines show bliver populært. Men Katherine ser kun Molly som en konkurrent. En amerikansk komedie med hjerte og kant.

39. Lazzaro Den Lykkelige
ITALIEN
Camera Film
2 timer 05 min.
DRAMA, FANTASI

Vi følger den unge Lazzaro og hans familie, der lever et stille og roligt liv i Italien. Men en tobak plantageejer begynder at køre på familien og Lazzaro må tage affære. En unik italiensk film med originale karakterer og et unikt look.

40. Le Mans'66
USA, FRANKRIG
20th Century
2 timer 05 min.
AKTION, BIOGRAFI, DRAMA, SPORT

Bilfabrikken Ford har en kamp med den italienske fabrikant Ferrari. Der bliver opsat en konkurrence, hvor der skal køres om kap til Le Mans. Den tidligere racerkører Carroll Shelby mener, at der kun er en kører, der kan vinde over Ferrari. Den temperamentsfulde Ken Miles. Vinder af 2 oscars for bedste lyd og bedste klipning. En vellavet og uhyre underholdende film i bedste Hollywood Stil.

41. Les Miserables
FRANKRIG
Filmbazar
1 time 42 min.
KRIMI, DRAMA, UHYGGE

En ung betjent tager til Paris for at blive en del af et team, der tager sig af den groveste kriminalitet i byen. Lidt efter lidt finder han ud, at korruptionen i byen er dybere end før anset og går helt op til den øverste del af regeringen. Men kan man vælte en brik i bunden, kan man vælte det hele. Vinder af 2.præmien i Cannes og nomineret til en oscar for bedste udenlandske film. En seværdig og stærk film.

42. Little Woman
USA
Sony Pictures
2 timer 15 min.
DRAMA, ROMANTIK

Baseret på den klassiker roman af samme navn. Vi følger de fire unge søstre, Beth, Jo, Meg og Amy og deres liv i det gamle London. Vi ser hvordan de klarer kærlighed og deres kamp for uafhængighed. Nomineret til flere oscars og vinder af en 1 for bedste kostumer. En klassisk fortælling.

43. Long Shot
USA
Nordisk Film
2 timer 05 min.
KOMEDIE, ROMANTIK

Journalisten Fred mødes efter mange år med sin gamle skolekammerat Charlotte, som er blevet en af de vigtigste skikkelser inden for amerikansk politik. Da Charlotte skal opstille til præsidentvalget, hyrer hun Fred som sin taleskriver. Samtidig udvikler der sig et forhold imellem de to venner, som er mere end venskab. En kærlig og sød komedie, der samtidig har kant om det amerikanske politiske system.

44. Made in Bangladesh
France, Bangladesh, Denmark, Portugal
Øst for Paradis
1 time 35 min.
DRAMA

Shimu stak af hjemmefra som lille pige, da hun fandt ud af at hendes mor havde lovet hende væk til en mand, hun ikke kendte. Nu er Shimu blevet 23 og arbejder på tekstil fabrik. Hun har ikke mange penge, men hun har nogle gode veninder og en god mand. Men fortiden indhenter hende en dag. Film fra Indien ser vi ikke så tit. Dette er en smuk og stærk om at stå fast på det, man tror på.

45. Mandskoret
NORGE
Camera Film
1 time 14 min.
DOKUMENTAR

Et 25 mands stort mandskor er ved at forberede sig til deres største job nogensinde. De skal varme op for rockbandet Black Sabbath. Men samtidig sker der ting og sager iblandt gruppen, da deres leder er ved at dø af kræft. En rørende og musikalsk dokumentar, der emmer af kærlighed og omsorg.

46. Marriage Story
UK, USA
Scanbox
2 timer 16 min.
KOMEDIE, DRAMA, ROMANTIK

Charlie og Nicole har været gift I flere år og har en lille dreng. Men en dag tager de beslutningen om at de skal skilles. Filmen følger nu deres skilsmisse i retten og hvilke følelser der kommer ud af dem begge og familien og venner omkring dem. Nomineret til flere oscars og vandt for bedste kvindelige birolle. Instruktøren har baseret filmen på hans eget liv og det er der kommet en stærk og rørende film ud af.

47. Mid 90s
USA, UK, KINA
Angel Films
1 time 25 min.
KOMEDIE, DRAMA

Vi følger den 12-årige dreng Stewie og hans liv igennem midt 90erne, hvor vi lærer hans familie og venner at kende. Stewie skal finde ud af, hvad han vil med sit liv og måske er der en stjerne på vej til ham. En flot debut fra skuespilleren Jonah Hill. Filmen vandt flere priser på amerikanske festivaler.

48. Once upon a time in Hollywood
USA, 
Sony Pictures
2 timer 45 min.
KOMEDIE, DRAMA

Skuespilleren Rick Dalton er ved at blive en afdanket skuespiller I 60ernes Hollywood. Hans bedste ven og Stuntman Cliff Booth prøver at gøre alt for at gøre ham glad, men det er ikke nemt. Ricks og Cliffs rejse igennem Hollywood byder på mange overraskelser og morsomme øjeblikke og i mørket lurer Charles Manson. Vinder af 2 oscars for bedste mandlige birolle og bedste kulisser. Tarantinos bedste film i lang tid.

49. Onkel
DANMARK
Øst for Paradis
1 time 50 min.
DRAMA, ROMANTIK

Den unge pige Kris bor sammen med sin onkel i Sønderjylland. De passer et landsted og deres daglige gang kører uden problemer. De har deres egen rutiner og de kan lide det. Men en dag møder Kris fyren Johannes, som giver Kris nogle tanker om at rejse væk fra Onklen og finde sig et nyt liv. Men hvordan skal hun bryde det til hendes onkel. Vinder af mange priser verden over og en af de mest anmelderroste film i 2019.

50. Parasite
SYD KOREA
Camera Film
2 timer 12 min.
KOMEDIE, DRAMA, THRILLER

Familien Kim er en af de mange fattige i Syd Koreas slum. De tjener penge dag for dag og klarer sig igennem de mest banale ting. Da sønnen Woo bliver ansat som lærer hos en rig familie, får han ansat sin familie lidt efter lidt. Det hele ser ud til at blive bedre, men pludselig sker der nogle overraskelser, som ingen forventede. Vinder af 4 oscars, blandt andet bedste film og vinder af de gyldne palmer i Cannes. En helt unik film, som skal opleves.

51. Portræt af en kvinde i flammer
FRANKRIG
Camera Film
1 time 59 min.
DRAMA, ROMANTIK

I 1770'ernes Frankrig på en afsidesliggende klippeø har den unge kvinde Heloise netop forladt klostret og er nu, modvilligt, lovet væk i et arrangeret ægteskab. Hendes kommende brudgom vil vide, hvordan hun ser ud, og har derfor hyret billedkunstneren Marianne til at male Heloises portræt i hemmelighed, men som de to kvinder lærer hinanden at kende, opstår venskab, ømhed, kærlighed og begær. Vinder af bedste Manuskript på Cannes Filmfestivalen. En sensuel film, der taler til sanserne.

52. Rocketman
UK, USA, CANADA
UIP
2 timer 01 min.
DRAMA, MUSIKFILM, MUSICAL

Historien om popstjernen Elton John, der voksede op som den fattige dreng Reginald Dwight med nogle fraværende forældre og en elskende bedstemor. Reginald bliver venner med sangskriveren Bernie Taupin og sammen indleder de en succesfuld rejse op af rangstigen og hitlisten. En musikalsk rejse, fuld af kærlighed og sorger. Filmen er ikke decideret en en til en biografi, men en fantasi over Elton Johns liv og Elton selv elsker den.

53. Ser du månen, Daniel?
DANMARK, NORGE, SVERIGE
Nordisk Film
2 timer 19 min.
DRAMA

Baseret på den sande historie om fotograf Daniel Rye, der blev taget som gidsel af ISIS I Syrien. Vi følger Daniels kamp for at overleve, samtidig med at familien derhjemme skal samle penge sammen for at betale Daniel. Det bliver en kamp mod tiden og med livet på spil. Vinder af både Robert og Bodil priser og med et stjernehold, der alle spiller fantastisk er dette en dansk film i særklasse.

54. Smerte og Ære
SPANIEN
Scanbox
1 time 53 min.
DRAMA

Den aldrende filminstruktør Salvador Mallo har ondt i både kroppen og sjælen og befinder sig i en karrieremæssig krise, da han en dag bliver spurgt af det lokale cinematek, om han vil introducere en af sine gamle film sammen med filmens hovedrolleskuespiller. Dette medfører møder med flere af fortidens engle og dæmoner, afhængighed af rygeheroin og ikke mindst masser af minder fra hans opvækst. Antonio Banderas blev oscarnomineret for bedste mandlige hovedrolle og filmen blev nomineret i Cannes og til en oscar. Pedro Almodóvar har gjort det igen.

55. Sorry we missed you
UK, FRANKRIG, BELGIEN
Scanbox
1 time 41 min.
DRAMA

Ricky er hoppet fra det ene job til det andet og vil gøre alt for at brødføde hans familie. Hans kamp bliver mere og mere indsnævret, da det ikke er nemt at finde jobs i nutiden England. Samtidig skaber han sig fjender rundt omkring, som kulminerer i nogle hårde øjeblikke. Ken Loach er stadig kongen af britisk socialrealisme og denne gang fokuserer han stadig på middelklassen og dens kamp for at klare sig igennem hverdagen.

56. The Cave
DENMARK, TYSKLAND, FRANKRIG, UK, USA, QATAR
Camera Film
1 time 35 min.
DOKUMENTAR, KRIG

Under den syriske storby Al Ghouta slanger sig en labyrint af gangsystemer kaldet ”The Cave”. Her er oprettet et underjordisk hospital, og her fragtes de civile ofre fra de russiske bombardementer af byen ned for at blive behandlet af den unge, kvindelige læge Amani Ballour og hendes stab af frivillige sygeplejersker, læger og kirurger, som kæmper for deres medmenneskers liv trods håbløsheden. Nomineret til en oscar og en af de bedste anmeldte film i 2020. En film, der giver en mavepust, men skal ses.

57. The Gentlemen
UK
Scanbox
1 time 53 min.
ACTION, KOMEDIE, KRIMI

Mickey Pearson er en succesfuld amerikaner, der har slået sig ned i England. Han har opbygget et stort hashimperium og vil nu sælge det til den højst bydende. Flere er interesserede i at købe det og løgnene og bedrageriet kommer på bordet. Samtidig kører en historie mellem en journalist og en hashhandler, som måske har mere med historien at gøre end lige først anset. En klassisk gangsterfilm, fuld af twists og turns og med rappe replikker. En rigtig underholdende britisk film.

58. The Lighthouse
CANADA, USA
UIP
1 time 50 min.
DRAMA, FANTASY, GYSER, MYSTERIE

De to lyshusvogtere Wake og Howard skal styre et fyrtårn i slutningen af 1800-tallet. Mens de spiser fisk, snakker om vind og vejr og styrer lampen i tårnet, begynder de at opleve mærkværdige ting. Er de ved at blive paranoide eller er der andre på øen end de to. 5 stjerner over hele linjen af de danske og udenlandske anmeldere og med en oscarnominering for bedste fotografering i bagagen er Lighthouse en helt unik film.

59. The Two Popes
UK, ITALIEN
Scanbox
2 timer 05 min.
KOMEDIE, DRAMA

Pave Ratzinger og Cardinal Jorge snakker sammen bag Vatikanets vægge om guds betydning i hverdagen. Måske skal der mere til, for at gud får en mere central plads i alle menneskers hjerte. De to mænd har hver deres meninger om disse store spørgsmål. Både Anthony Hopkins og Jonathan Pryce blev nomineret til en oscar for deres skuespil. Det er en intelligent og eftertænksom film, der er værd at snakke om bagefter.

60. Transit
TYSKLAND, FRANKRIG
Camera Film
1 time 41 min.
DRAMA, SCI-FI 

Under Anden Verdenskrig får Georg en mulighed for at flygte fra det besatte Paris, da han kommer i besiddelse af en afdød forfatters identifikationspapirer. Han flygter til Marseilles med planer om at rejse videre ud af landet, men hans rejse afbrydes, da han møder den unge kvinde Marie, som desperat leder efter sin ægtemand – den selvsamme forfatter, hvis identitet Georg har påtaget sig. Tysk film, når det er bedst og med skuespillere, der giver den hele armen. En smuk og rørende historie. Den har det hele.

61. Ud og stjæle heste
NORGE, SVERIGE, DANMARK
Camera Film
2 timer 03 min.
DRAMA, MYSTERIE

I Norge i vinteren 1999 ser den aldrende mand Trond frem til at gå det nye årtusinde i møde alene i sin hytte, men en dag møder han sin nabo, som viser sig at være en gammel bekendt. De to mødte hinanden for 50 år siden, da Tronds far var i færd med at forlade familien til fordel for en anden kvinde. Trond var da en ung mand og oplevede selv en brusende forelskelse – desværre i sin fars nye kone. Stellan Skarsgaard og instruktøren arbejder sammen for 7.gang og igen har de skabt en smuk og rørende film, der også har to danskere på rollelisten.

62. Usynligt hjerte
DANMARK
Reel Pictures
1 time 29 min.
DRAMA

Vi følger 3 skæbner i København. Niklas prøver at starte et nyt liv efter en stofdom. Han starter som pædagog og skal arbejde med handicappede. Victoria er taget hjem til Danmark efter en hård oplevelse om pornostjerne i USA. Hun har nu fået et barn og skal forsøge at klare sig selv. Frederik er Niklas lillebror og er ved at blive en del af en bande, som vil have ham til at gøre flere ulovlige ting. De tre skæbner flettes ind i hinanden på både godt og ondt. Dette lille danske drama er en af 2019 bedste danske film. En film, som er hård at se, men som giver masser af eftertanke og man sidder med en tåre i øjenkrogen til sidst.